Dag 1. Op naar Amerika

Vanmorgen om 11 uur vertrokken om de andere helft op te halen. Het weer was zonnig met af en toe een bui.

Helen zat al vol spanning in de startblokken. Koffers ingeladen en hop naar Schiphol. De reis verliep zonder problemen.

Na de koffers te hebben ingecheckt eerst naar een koffiebar voor een laatste kop overheerlijke Nederlandse koffie. Nog even een frisse neus gehaald op het panorama deck. Helen is nog even gaan kijken in de fokker voor de geschiedenis hiervan. Heel veel wijzer kwam ze hieruit.  Ze heeft geleerd dat in 1956 het eerste straaljager vliegtuig op Schiphol is geland ( boeien) En toen door de douane. Helen was diep teleurgesteld dat ze niet gefouilleerd werd en ik wel.

Op naar Londen. Hier maakte we de overstap op een vliegtuig voor de VS. Bij de transit hal vroeg een medewerker aan Helen waar de reis naar toe ging. Helen wees met haar vinger in de verte en zei DOAR! Ik kwam niet meer bij van het lachen. Helen nam zich voor dit stug vol te houden voor de rest van de reis.

Op Heathrow Airport was een metro onder de luchthaven om ons naar de gate te brengen. Het is zo onvoorstelbaar groot dat je het gewoon niet kunt lopen.

In het vliegtuig naar de VS heerlijk genoten van lekkere wijn. Deze was ons wel toevertrouwd. We hadden deze zo soldaat gemaakt. De vlucht verliep verder prettig. Maar 1 keer turbulentie gehad en verder heel prettig gevlogen. Alleen heeft Petra weer een Airco verkoudheid opgelopen waardoor ze veel moet niezen. Erg vervelend.

In Newark aangekomen wilde we gebruik maken van de shuttle van het hotel. Dit had nogal wat voeten in aarde. We werden door het personeel van het kastje naar de muur gestuurd. Na vele uren vliegen is dat niet erg prettig. Helen liet dat goed blijken in bijna perfect Engels hahaha.

Het hotel heeft veel achterstallig onderhoud maar is schoon. Wel erg gehorig. We gaan nu lekker slapen want we zijn helemaal toto.

Tot morgen