Dag 11: New York en naar huis

Vandaag zijn we heel vroeg opgestaan. Het weer zou mooi worden en toen we uit het raam keken zagen we ook een stralende blauwe lucht. We hebben onze koffers ingepakt en na het ontbijt zijn we vertrokken naar New York. Er zijn nog honderden dingen die we willen zien en doen maar gezien de tijd moeten we een keuze maken.

Daarom besloten om de boot te nemen naar het Vrijheidsbeeld en niet de hop of hop on bus tour te gaan maken.

Een wijs besluit zoals het later bleek. De wachttijd om bij het Vrijheidsbeeld te komen was enorm. Na de regen van gisteren leek het wel of iedereen vandaag naar het beeld wilde gaan. Kaartjes om in het beeld te komen waren uitverkocht en konden beter vooraf gereserveerd worden. Dit wisten wij niet. Daarom niet getreurd het was prachtig om op de boot over het water te gaan.

Op het eiland de tour gemaakt en lekker koffie gedronken op het terras. Om de koffie te krijgen ook weer  wachtrijen. Maar het beeld blijft indrukwekkend zo groot en kolossaal dat ding is.

Daarna met de boot weer terug. Weer wachtrijen. De Efteling is er niets bij. Eindelijk stonden we vooraan in de rij voor de volgende boot, zei de man die alles regelde draai jullie allemaal om en volg mij terug. Iedereen lachte maar de even later kregen wij in de gaten dat hij serieus was. Gelukkig betekende het alleen maar dat we een eindje terug op de pier moesten staan om ruimte maken voor de nieuwkomers van de boot.

Wij waren om 9.30 uur vertrokken en om 15.30 uur waren we terug van ons bezoek aan het Vrijheidsbeeld.

Verder ging onze tocht. Nog gauw even naar Ground Zero. Het museum is pas enkele dagen geopend en dat wilde wij wel zien. Helaas wederom pech. Het museum was alleen nog maar geopend voor familieleden en First Responders. Dit waren wij geen van beiden. Het monument hebben we wel gezien . Dit blijft een plek waar je stil wordt.

Aangezien we uiterlijk om 19.30 uur terug bij ons hotel moesten zijn voor onze koffers, besloten om de laatste souvenirs te kopen en de dag af te sluiten met een biertje in Central Park,

Zo gezegd zo gedaan. Het was een mooie afsluiting.

Toen zat ons bezoek erop. Bye bye New York. Op naar JFK airport. We namen een taxi en met een half uur stonden we op het vliegveld.

Koffers afgeven en daar zijn we wat gaan eten. Terwijl we aan het eten waren werden onze namen over de luidsprekers omgeroepen. Petra’s achternaam is wel te verstaan maar Kuiltjes op zijn Engels klinkt echt niet. Ja dat hadden wij weer. We hadden ons moeten melden bij de gate maar dat  wisten wij ook niet, vandaar dat we omgeroepen werden. Petra baalde flink want ze moest er haar biertje voor laten staan.

De vlucht vertrok op tijd. Onderweg wel iets turbulentie gehad maar niet veel. We hebben een super reis gehad samen. Veel beleefd en vooral enorm genoten. Nu is het ook wel weer mooi om naar huis te gaan.

Dus piepels wij zeggen Adios en tot ons volgende avontuur.